FeCu

De Elementen

Overzicht van de elementen in astrologie.

Er zijn vier elementen in de astrologie, namelijk vuur, aarde, lucht en water. Elk teken van de dierenriem wordt geassocieerd met een van deze elementen en deze elementen hebben specifieke energieën en kwaliteiten die worden uitgedrukt in de persoonlijkheid en het gedrag van mensen. Hieronder vind je een overzicht van de elementen en de tekens die ermee geassocieerd worden:
• Vuur: Ram, Leeuw en Boogschutter
• Aarde: Stier, Maagd en Steenbok
• Lucht: Tweelingen, Weegschaal en Waterman
• Water: Kreeft, Schorpioen en Vissen

Mensen die geboren zijn onder tekens van hetzelfde element hebben vaak vergelijkbare karaktertrekken en persoonlijkheden.

Eigenschappen van de elementen

Vuur: Mensen die geboren zijn onder vuurtekens zijn vaak gepassioneerd, energiek, avontuurlijk en creatief. Ze zijn vaak optimistisch en hebben veel zelfvertrouwen. Aan de andere kant kunnen ze soms impulsief en ongeduldig zijn.

 Aarde: Mensen die geboren zijn onder aardetekens zijn vaak praktisch, geduldig, betrouwbaar en stabiel. Ze hebben een sterke werkethiek en zijn goed in het oplossen van problemen. Aan de andere kant kunnen ze soms koppig en inflexibel zijn.

Lucht: Mensen die geboren zijn onder luchttekens zijn vaak intellectueel, communicatief, sociaal en creatief. Ze zijn goed in het verbinden van mensen en ideeën en zijn vaak erg nieuwsgierig. Aan de andere kant kunnen ze soms te rationeel en afstandelijk zijn.

Water: Mensen die geboren zijn onder watertekens zijn vaak gevoelig, empathisch, intuïtief en creatief. Ze zijn goed in het begrijpen van emo-ties en het aanvoelen van de stemming van anderen. Aan de andere kant kunnen ze soms te emotioneel en overgevoelig zijn.

Advanced Search