FeCu

Wat is Kabbala

Kabbalah (ook gespeld als Qabbalah, Cabala, Kabbala of Kabala) is een vorm van Joodse mystiek die streeft naar begrip van de aard van God en het universum. Het is een esoterisch systeem van overtuigingen en praktijken dat is ontstaan in middeleeuws Europa en zich sindsdien over de hele wereld heeft verspreid.

De leer van de Kabbalah is gebaseerd op een complex systeem van symboliek en numerologie dat bedoeld is om beoefenaars inzicht te geven in de aard van God, het doel van het bestaan en de structuur van het universum. Kabbalisten geloven dat er meerdere niveaus van realiteit zijn en dat de materiële wereld slechts één aspect is van een grotere spirituele werkelijkheid.

Kabbalah is door de eeuwen heen bestudeerd en beoefend door veel Joodse geleerden en mystici, waaronder figuren als Isaac Luria, Moses Cordovero en Rabbi Shimon bar Yochai. In recente jaren heeft Kabbalah populariteit verworven buiten traditionele Joodse kringen en is het een onderwerp van studie geworden voor mensen van vele verschillende geloven en achtergronden.

Advanced Search